Vrtni center Kurbus / Aktualne novice

Delovni čas

VRTNI CENTER MELE
Pon. – pet.: 7:00 - 19:00
Sobota: 7:00 - 17:00
Nedelja: ZAPRTO
Prazniki: ZAPRTO

CVETLIČARNA RADENCI
Pon. – pet.: 8:00 - 16:00
Malica: 12.00 - 12.30
Sobota: 7:00 - 12:00
Nedelja: ZAPRTO
Prazniki: ZAPRTO
 

STAROSLOVANSKI DREVESNI HOROSKOP

 

STAROSLOVANSKI DREVESNI HOROSKOP

Je dober pogled v preteklost, ko so naši predniki človeške usode povezovali s simboli, ki so jih srečevali v naravi. Hrast, lešnik, javor ali oreh, kostanj, jesen… h kateremu drevesu sodi vaš značaj? Na podlagi tega horoskopa, se boste lažje odločili, katero drevo izbrati za svojega novorojenca.

HRAST – 21. marec
Že sama podoba drevesa pove, da so ljudje, rojeni v njegovem znaku, praviloma močni in lepi. Ne potrebujejo nikakršne zaščite, saj jo glede na prirojeno moč lahko sami ponudijo drugim ljudem. Zelo se bojijo za svoje zdravje in so že v primeru najmilejše bolezni zelo zaskrbljeni, kljub temu pa niti pomislijo ne, da bi svoji okolici priznali trenutno slabost. Ob pogledu na kri jim je neprijetno, zato se praviloma izogibajo ljudi, ki krvavijo. Ljudje tega drevesa sodijo med stabilne in vztrajne, ker pa posedujejo veliko mero poguma in ponosa, najbolj cenijo svojo in tujo svobodo.

BREZA – 21. junij
Osebe, rojene v znamenju breze, so polne življenjske energije, živahne, lepo vzgojene in vedrega razpoloženja, zato jih vsaka družba ljudi rada vidi v svoji sredini. Moški so strogi moralisti, ženske pa ne marajo vulgarnosti in ekscentričnosti. Kot ljubimci so mlačni in nekoliko nezainteresirani. Posedujejo visoko inteligenco, izredno domišljijo in neizčrpen vir delovne energije. Ker so sentimentalni, so zvesti partnerju, katerega ljubijo.

ČEŠNJA – 23. september
Ljudi, rojene v znamenju češnje, ščiti sonce. V dnevih brez sonca so depresivni in nesrečni. Njihovi odliki sta miroljubnost in modrost, kakršne koli prevare so jim tuje. Neverjetno lahko jih je izzvati in v takšnem stanju se pogosto vedejo nepremišljeno. Ker so “cepljeni” proti ljubosumju in zavisti, se iskreno veselijo uspehov drugih ljudi. V različnih življenjskih situacijah ohranijo trezno glavo in težave rešujejo z veliko mero realnosti.

BUKEV – 22. december
Ljudje, rojeni v tem znamenju, so mnogo bolj zanimivi v starosti kot v mladosti. Iz tega razloga so v mladosti lahko nesrečni in preobčutljivi, še posebno, če jim nasprotni spol ne vrača pozornosti in naklonjenosti. Radi so urejeni in elegantni. Njihova prirojena varčnost jih lahko pripelje do prave skoposti. Zelo težko posojajo denar, saj imajo vedno pri roki izgovor, da tega ne storijo. Cenijo visoko moralo in kakršno koli tradicijo. Otroke naravnost obožujejo in so edino na tem področju lahko prav razsipni.

LESKA – od 22. do 31. marca in od 24. septembra do 3. oktobra
Že drevo samo je označeno kot drevo magije. Ljudem, rojenim v znamenju leske, se pripisuje visoka stopnja inteligence, sposobnost telepatije in telekineze. V ljubezni in sovraštvu poznajo samo skrajne meje, nagibajo se k maščevanju in agresivnosti. Zaradi samoljubja pogosto uničijo svoje ljubezenske zveze, krivdo pa pripisujejo partnerju. Stremijo k prevladi in vodilnim položajem, za dosego cilja ne izbirajo sredstev.

NEŠPLJA – od 1. do 10. aprila in od 4. do 13. oktobra
Ker je nešplja drevo velike čustvenosti, se ta lastnost prenaša tudi na ljudi, rojene v njenem znamenju. Neprestano želijo ugajati, zato veliko časa preživijo pred ogledalom, pa tudi od partnerja pričakujejo brezhibno urejenost. V ljubezni se nesebično razdajajo, vendar postavljajo visoke zahteve in neprestano iščejo potrditve v ljubezenskem odnosu. Samsko življenje odklanjajo, saj jim družabni in družinski uspeh predstavlja najvišji imperativ. Praviloma nikoli ne povzročijo razveze.

JAVOR – od 11. do 20. aprila in od 14. do 23. oktobra
Javor označuje visoko inteligenco. Zato ljudje, rojeni v tem znamenju, neprestano raziskujejo, odkrivajo nova obzorja in iščejo vedno nove poti do izbranih ciljev. Prav neopazno in nevede odkrivajo različne skrivnosti drugih ljudi, katere pa znajo zadržati za sebe. Ti ljudje imajo močno razvito željo po vzbujanju pozornost s svojim izgledom ali s svojo bistrostjo, zato včasih lahko delujejo prav smešno. Na ljubezenskem področju imajo vizije za novosti in drugačnosti, zato jim tudi perverznost ni tuja.

OREH – od 21. do 30. aprila in od 23. oktobra do 7. novembra
Oreh je drevo in zaščitnik nenavadnih posebnežev. Ljudje, rojeni v tem znamenju, se nagibajo k hitrim in nasprotujočim se menjavam razpoloženja, volje in prijateljstva. Ker se bojijo svetu prikazati v pravi luči, imajo vedno na obrazu masko izbrano po trenutnem razpoloženju. V svojem bistvu so izredno sramežljivi. Ker so v svoji naravi zelo ljubosumni in agresivni, zelo težko svojemu partnerju ali drugim ljudem nudijo občutek varnosti.

KOSTANJ – od 15. do 24. maja in od 8. do 21. novembra
Najmočnejša lastnost kostanje je pravičnost, zato ljudje tega znamenja običajno hipno in brez razmišljanja reagirajo na kakršnokoli krivico. Ker jim istočasno v takšnih trenutkih primanjkuje taktičnosti, jih okolica na sprejema, saj s svojimi dejanji vnašajo nemir vsepovsod, kjerkoli se pojavijo. Zelo radi pretirano trošijo, zato se ne branijo špekulativnih ali kako drugače sumljivih poslov, če le prinašajo dovolj zaslužka. V samem bistvu so zelo nesamozavestni, zato lahko najbolje delujejo in ustvarjajo s pomočjo partnerja ali prijateljev, katerim zaupajo.

JESEN – od 25. maja do 3. junija in od 22. novembra do 1. decembra
Ljudje, rojeni v tem znamenju, so zelo ambiciozni, zato je z njimi zelo težko deliti mizo in posteljo, saj so vrhunski konformisti, pogosto na račun drugih ljudi. Svojemu partnerju dajejo veliko mero podpore in zvestobe. Zaradi prirojen modrosti so poslovno zelo uspešni. Pogosto svoj intelekt uporabljajo za intuitivna predvidevanja, zato njihova zunanjost izžareva magičnost in skrivnostno privlačnost, kateri se je z zdravim razumom težko upreti.

FIGOVEC – od 14. do 20. junija in od 12. do 21. decembra

Ker je figovec drevo močnega čustvovanja, so tudi ljudje, rojeni v tem znamenju, zelo občutljivi in čustveni. Niso sposobni živeti izven določenega poznanega prostora ali brez topline. Obremenjeni so z raznimi obveznostmi in prepovedmi, največkrat v svojo škodo. Čeprav jih pogosto vidimo prezaposlene, je to samo dobra maska njihove prirojene lenobe. Tudi na zdravstvenem področju je močno izražena njihova občutljivost, še posebno v zimskih mesecih.

JABLANA – od 23. decembra do 1. januarja in od 22. junija do 4. julija

Poznano je, da je jablana drevo ljubezni, zato so ljudje rojeni v tem znamenju zelo čuteči, ljubki in nežni. Zaradi svojega šarma so priljubljeni v vsaki družbi. Partnerstvo in ljubezensko življenje je tisto področje, kjer v življenju največ dajejo in sprejemajo. Zaradi pretiranega trošenja denarja so stalno v dolgovih. Življenje živijo tukaj in zdaj, zato nikoli ne načrtujejo, saj nimajo časa razmišljati, kaj jih čaka v prihodnosti. Zaradi takšne naglice lahko hitro postanejo žrtve lažnih prijateljev, ki jih speljejo na tanek led.

 JELKA – od 2. do 11. januarja in od 5. do 14. julija
Jelka sodi med drevesa mističnosti. Ljudje tega znamenja se stalno pritožujejo ali pa so prekomerno egocentrični. Zelo so glasbeno nadarjeni in uživajo v intimnih prostorih ali starinarnicah. Zaradi svoje dolgočasnosti so prava mora za partnerski odnos, pogosto sebe postavijo v središče skupnega življenja in pričakujejo, da bodo vso pozornost usmerili nase. Na ljubezenskem področju so zelo skrajni – zahtevajo in vzamejo vse, dajejo zelo malo. Mnogo bolj kot v ljubezni so uspešni na poslovnem področju, kje pride njihov intelekt do polnega sijaja.

BREST – od 12. do 24. januarja in od 15. do 25. julija
Brest poznajo ljudje kot drevo privlačnosti. Osebe, rojene v tem znamenju, so visoke, lepo grajene in izjemno lepe, še posebej dekleta tega znamenja so tiste lepotice, za katerimi se moški ozirajo na ulici. Podobno je tudi z moškimi predstavniki, le da so po tridesetem letu nagnjeni k debelosti. Zdravstveno stanje, čeprav le blažji prehlad, je tisto, zaradi česar niso nikoli povsem mirni v življenju. Praviloma so zelo miroljubni in imajo prirojeno sposobnost deljenja pravice.

CIPRESA – od 25. januarja do 3. februarja in od 26. julija do 4. avgusta
Cipresa je drevo zvestobe in ljudje, rojeni v tem znamenju, to svojo lastnost kažejo na ljubezenskem ali prijateljskem področju. Zaradi svoje prilagodljivosti hitro sprejemajo nove pogoje za življenje. Po postavi so to zelo visoki, močni in gibčni ljudje. Zanje je značilno, da srečajo samo eno in edino veliko ljubezen, kateri so zvesti do konca življenja. Zaradi svoje velike potence in seksualnosti imajo izjemno pestro vsakodnevno ljubezensko življenje.

TOPOL – od 4. do 8. februarja in od 1. do 14. maja in od 5. do 13. avgusta
Za topol ljudje pravijo, da je drevo pesimizma. Ljudje tega znamenja so zelo črnogledi in se iz mnogih neprijetnih situacij rešijo zelo dobro, saj so vedno pripravljeni na vse zlo tega sveta, o dobrem sploh ne razmišljajo. Izjemno natančno ocenjujejo nastale situacije in se z lahkoto pripravijo na kakršnokoli neprijetno presenečenje. Imajo prirojen cinizem, so zelo samostojni, težko si nadenejo masko z očarajočim nasmehom. Iz leta v leto se njihov intelekt bolj razvija, kar lahko otežuje vsakodnevno komunikacijo z okolico.

MANDELJ – od 9. do 18. februarja in od 14. do 23. avgusta

Mandelj sodi med drevesa optimizma, zato tudi ljudje tega znamenja posedujejo veliko sposobnost prilagajanja vsaki situaciji. Neprestano želijo biti v središču pozornosti, kar prekipevajo od zdravja in samozavesti. Zaradi večnega optimizma in plemenitosti si želijo slave, pozornosti in občudovanja kjer se pojavijo. Pogosto se hitro zapletejo v romantične zveze, katere so več kot le avanture, v primeru razočaranja pa se iz takšne zapletene zveze izkopljejo le s težavo.

BOR – od 9. do 29. februarja in od 24. avgusta do 2. septembra
Bor je sinonim za prefinjenost, zato so osebe tega znamenja zelo ozaveščene in poznajo svoje kvalitete in vrednosti. Potrebujejo življenje v mirni naravi, pogosto poznajo svoje življenjske cilje, za katere se tudi uporno borijo. Primanjkuje jim plemenitosti, saj pogosto izpostavijo sebe, da bi podcenili ali zasenčili druge ljudi, ker imajo prirojen občutek večvrednosti. V ljubezenskem življenju so skoraj sadistični, ker zahtevajo, da je vse podrejeno njihovim željam in pričakovanjim.

VRBA – od 1. do 10. marca in od 3. do 12. septembra
Vrba je drevo, ki simbolizira žalost. Ženske, rojene v tem znamenju, so zelo hrepeneče, ranljive in ljubke, nujno potrebujejo toploto in vodo. Moški predstavniki tega znamenja uživajo v življenju brez omejitev, še posebno na raznih zabavah. Ker so zelo svobodoljubni, ne marajo omejitev ali prepovedi, prav tako nimajo razvite sposobnosti ukazovanja. Uživajo na področju umetnosti, radi potujejo tako na kratke kot nekoliko daljše razdalje, kjer pričakujejo obilo izzivov in pustolovščin.

LIPA – od 11. do 20. marca in od 13. do 22. septembra
Lipa sodi med magična in čarobna drevesa. Ljudi, rojene v tem znamenju, prav neverjetno privlačijo razna tajna in prepovedana društva ali sekte. Praviloma se ti ljudje po 30. letu umirijo in močno zredijo, predvsem zaradi neaktivnosti. Čeprav so sami veliki avanturisti, so do svojih partnerjev bolestno ljubosumni in so zato neusahljiv vir prepirov in neprijetnih situacij za vso okolico. V primeru, da srečajo podobno dušo, še najbolje enakega znamenja, se obeta ena od najbolj kvalitetnih ljubezenskih zvez.

 

 

 

 
 

Zadnje novice

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10


VCK D.O.O., VRTNI CENTER KURBUS
Mele 2, 9252 RADENCI

Pisarna: +386 2 564 89 63
Davčna številka: SI 48606464
Matična številka: 9034986000

 

Vrtni center Mele

Telefon: +386 2 564 89 60
Mobitel: 051 677 909
vrtni.center@centerkurbus.si

Delovni čas:
Pon. – pet.: 7:00 - 19:00
Sobota: 7:00 - 17:00
Nedelja: ZAPRTO
Prazniki: ZAPRTO

 

Cvetličarna Radenci

Telefon: +386 2 565 14 19

Delovni čas:

Pon. – pet.: 8:00 - 16:00
Malica: 12.00 - 12.30
Sobota: 7:00 - 12:00
Nedelja: ZAPRTO
Prazniki: ZAPRTO
 Veselimo se vašega obiska!
 

Sledite nam